מתי מישהו יבחר בעיסוי כדרך ריפוי טיפולית מתקנת?
מטרת מאמר זה היא לספק תובנות לצרכנים בעת בחירת ספק בריאות. מתי מתאים לבחור בטיפול בעיסוי. המניעים שלי הם לשווק את הקלניק שלי בגלל שאני מטפל בעיסוי, ובחלקו כדי לעזור בגלל שהציבור לא יודע אילו שירותים מספקים מטפלים בעיסוי. אני גם רוצה להוריד את הנטל מרופאים, כירופרקטורים ופיזיותרפיסטים שגובים מס יתר על השירותים שלהם עבור כמה טיפולים שיכולים להתבצע בצורה הטובה ביותר על ידי מטפלים בעיסוי.
מתי מתאים ללכת לעיסוי?
לרוב כאבי השרירים והמפרקים.
יש רופאים שלא חושבים על טיפול בעיסוי כאמצעי ריפוי כאשר מטופל מגיע למשרדם שעלול לסבול מתסמינים חמורים יותר.
טיפול בעיסוי הוכח כמועיל בטיפול בפציעות הנובעות מטראומה, ניתוח או תאונות עבודה ורכב. פרוטוקול השיקום להחזרת טווחי תנועה וכוח מלאים לשרירים ולמפרקים מתורגלים על ידי מטפלים בעיסוי טיפולי מוסמכים. לעיסויים יש הכשרה יסודית בהערכה של חוסר איזון בשרירים ובמפרקים והם יכולים לטפל בהצלחה בתפקודים ובמגבלות אלו.
לטיפול בעיסוי יש את מקומו בפורום הריפוי. אז איך לבחור?
ישנן טכניקות ריפוי שהפיזיותרפיה מבצעת טוב יותר וחלקן הטיפול העיסוי מבצע טוב יותר.
איך תדעו איזה טיפול עדיף בזמן השיקום? טיפול בעיסוי או פיזיותרפיה?
שאל את המטפל והפיזיותרפיסט המקצועי המקומי שלך לקבלת תיאור של הטיפולים השונים שלהם. לאחר מכן תוכל לבצע בחירה מושכלת.
איך תדעו איזה טיפול מתאים לכם?
לפעמים קשה להחליט. אז לסמוך על אנשי המקצוע שלך דורש לשאול כמה שאלות!
לפעמים זה מסתכם באימון והתנסות במצב הספציפי שלך!
שאל את הרופא שלך אם הוא טיפל במצב זה בעבר ומה היו התוצאות.
מדוע על צרכן לבחור בעיסוי כאמצעי ריפוי?
כי זו שיטת ריפוי מוכחת מדעית. כי עובדה מבוססת כי טיפולי עיסוי
מסוגלים לספק הקלה בכאב, להקל על המטופל מתסמינים המגבילים את התנועה
או להגביל את טווח התנועה של קצה או חלק מסוים בגוף. מכיוון שטיפולי עיסוי מסוגלים לתפקוד שיקום ותחזוקה בשמירה על הבריאות. כי מטפלים בעיסוי מסוגלים לטפל בחולים בשלבים אקוטיים, תת-חריפים וכרוניים של פציעה וריפוי. מכיוון שחלק מהמטפלים בעיסוי הוכשרו בשיטות שונות של טיפולי הידרותרפיה המשלימים את הטיפול בעיסוי וניתן להשתמש בהם באופן אינטגרלי.
בחירת שיטת הריפוי של צרכן הבריאות תלויה במשתנים רבים.
שלושת הגורמים החשובים ביותר בהם אתמקד הם:
1. זמן בילוי בין המרפא למטופל.
כמה זמן לוקח לך לספר לרופא שלך על ההיסטוריה הרפואית המלאה שלך?
רבע שעה!
רופאים, כירופרקטורים, פיזיותרפיסטים, מטפלים בעיסוי; כולם שואלים בערך את אותן השאלות, אבל כל מומחה עושה זאת באמצעים שונים אך עם רצון להשיג את אותה מטרה: להחזיר למטופל מצב בריאותי, איזון או שיווי משקל.
בגלל דרכי התשלום לרופאים ולכירופרקטורים, באמצעות חיוב רשויות הבריאות הרפואיות, תורם לפרק הזמן שהם מבלים עם המטופל: סטטיסטית ממוצע של עשר(10) דקות למטופל. המטפל בעיסוי, לעומת זאת, אינו מקבל שכר מרשויות הבריאות המחוזיות, אלא בדרך כלל מתקשר עם מטופליהם לתקופות של פגישות של חצי שעה או שעה. אלה משולמים במזומן או מחויבים בתוכנית ביטוח קבוצתית המכסה טיפולי עיסוי. זה לא שהם עובדים לפי שעה, או בתעריף שעתי, אלא המטפל מזמין את משבצת הזמן הזו עם המטופל כדי לאפשר את הזמן הדרוש להערכה וטיפולים מתאימים והולם. המטופל משלם עבור הכשרתו ומומחיותו של המטפל ועל מניפולציות, גיוסים וטכניקות מתקנות אחרות.
2. קביעת שיטת הריפוי המתאימה ביותר למצב מסוים, מחלה או פתולוגיה.
תכונה חשובה נוספת בבחירת אפשרות ריפוי היא קביעה איזה סוג של מרפא הוא המתאים ביותר לסוג מסוים של תפקוד לקוי. מכיוון שלכל מומחה יש את הפרוטוקולים השונים שלו, לכל מומחה יהיה סט שונה של מטרות וכלים איתם לעבוד.
א) הרופא בוחן את הגוף מגישה מערכתית, בוחן את העור, מחזור הדם, הנשימה, תסביך עין/אוזן/אף, עיכול וכו’, מפחית את הסימפטומים למספר מוגבל של פתולוגיות סבירות, ולאחר מכן רושם תרופות מתאימות שיסייעו כדי להעלים כאב ולהקל על הסימפטומים, ובתקווה להחזיר הומאוסטזיס או שיווי משקל מערכתי. “אם הכאב נמשך אחרי שבוע, תחזור ותראה אותי”, היא הפזמון הנפוץ. עם ביקור חוזר הרופא אז ממשיך לבצע בדיקה ובדיקה ממושכת ומפורטת יותר עד לקבלת אבחנה ספציפית יותר וניתן לתת מרשם ספציפי יותר של תרופות.
ב) הכירופרקט יתמרן את עמוד השדרה או המפרקים כדי לשחזר את התפקוד הנוירולוגי על ידי יישור מחדש של חוליות שהיו סובלוקו, והחזרת מסלולים תזונתיים ומחזוריים לחלקי הגוף המשרתים אותם שורשי עצב עמוד השדרה. הם יעריכו חריגות במרקם השריר לפני ואחרי מניפולציות כדי לקבוע אם הטיפולים היו יעילים.
ג) המטפל בעיסוי ייקח, כמו הרופאים והכירופרקטורים, היסטוריה רפואית מפורטת של המטופל, יבטל פתולוגיות אפשריות שידוע למטופל וטוען שאין לו, יבצע הערכה של מפרקים ושרירים כדי לברר מגבלות; משתמש במניפולציות של רקמות עמוקות ומפרקים היקפיים, כמו גם מתיחות אקטיביות ופסיביות וטכניקות עיכוב וגירוי עצביים כדי לסייע בשיקום הסימטריה הדו-צדדית ובשיקום תקינות מרקם הרקמה.
למטפל בעיסוי יש את מקומו בקהילה המקצועית הרפואית של ריפוי. המיקוד שלהם הוא מערכתי וספציפי כאחד. הוא מתמחה בהיבט השרירי-שלד של המטופל, אך לא כולל את ההיבטים האחרים שהרופא או הכירופרקט לוקחים בחשבון בעת הערכת המטופל. המטפל בעיסוי כולל את הפתולוגיות הרפואיות עליהן המטופל מדווח בהיסטוריה המטופלת שלו. המטפל בעיסוי לוקח בחשבון את הפרעות בתפקוד עמוד השדרה והנוירולוגיות שעלולות להיות מדווחות על ידי המטופל בעת הערכת המטופל והגדרת פרוטוקול טיפול. לאחר מכן, המטפל בעיסוי ממשיך לבצע סדרה של בדיקות חזותיות ומישוש של גיוסי שרירים ומפרקים וטווחי תנועות כדי לגלות מגבלות ואסימטריות, שפעמים רבות הן הגורמים לכאבים או לכאבים ולהשלכות של שרירים היפרטוניים, מפרקים מוגבלים, או שרירים חלשים בעלי סיבה או מקור שרירית או נוירולוגית. המטפל בעיסוי מסוגל באמצעות מגוון טכניקות להחזיר טונוס ותפקוד נורמלי של מנוחה לשרירים ולמפרקים תוך מתן למטופל מתיחה וחיזוק מתאימים של השרירים המעורבים.
3. עלות טיפול או שירות לצרכן
אופן החיוב והתשלום קובע במידה רבה מתי הצרכן יבחר את שיטת הריפוי שלו. העלות לצרכן הבריאות של הביקור אצל הרופא חבויה במבנה המס המחוזי. צרכן הבריאות מקבל גם מספר קבוע של ביקורים ‘בחינם’ אצל הכירופרקט עם עמלת ‘תוספת’ שגובים הכירופרקטים שבלעדיו לא יוכלו להפעיל את המרפאות שלהם ברווחיות. המטפל בעיסוי גובה בין $40.00 ל-$60.00 עבור התייעצות, הערכה וטיפולים הנמשכים בדרך כלל בין חצי שעה לשעה, בממוצע 45 דקות.
עלות זו מוטלת על המטופל ו/או מסובסדת חלקית על ידי תכנית ביטוח קבוצתי אישית. חלק מהתוכניות הללו, כגון Blue Cross, או Great West Life, Sun LIfe, Mutual Life, מכסות בין 80%-100% מטיפולי העיסוי אם מכוסים בתוכניות העובד הספציפיות שלהם.
ההבדל הגדול בבחירת שיטת ריפוי מגיע כאשר אדם מעורב בתאונת דרכים “MVA”.
במניטובה רק כירופרקטורים ופיזיותרפיסטים יכולים לקבל כיסוי למטופלים מ-Autopac או
פיצוי עובדים במקרה של פגיעה במקום העבודה. לכן זול יותר, הרבה יותר זול לבקר כירופרקט או פיזיותרפיסט במקרים אלו.
לכן רוב המטופלים המעורבים בפציעות מסוג זה בוחרים בשיטת הריפוי הפיזיותרפיה או הכירופרקטית כאשר במקרים רבים עיסוי והידרותרפיה יועילו בסיוע לריפוי וקיצור זמן הריפוי עם הגבלות לשרירים וטווח תנועות מוגבל למפרקים.
תקנים לעיסויים והסדרת החברות
במניטובה מטפלים בעיסוי עשויים לעבוד באופן מקצועי ברגע שהם משתייכים לעמותה ומשיגים את הרישיונות וההיתרים המתאימים המשתנים בין עיריות ותחומי שיפוט עירוניים.
הדרישה המינימלית בכפרי מניטובה היא חברות בעמותה. שלוש האגודות העיקריות המסדירות מטפלים בעיסוי משתנות בדרישות שלהם לחברות. אגודת הפיזיולוגים של מחוז לונדון והמטפלים בעיסוי של מניטובה דורשים שניהם קורס של 2200 שעות כדי לזכות בחברותם. איגוד המטפלים והמטפלים הוליסטיים דורש קורס של מינימום 1000 שעות כדי לזכות לחברות.
עיריית ויניפג מכירה בסטנדרט המינימלי הזה ומספקת רישיונות למטפלים בעיסוי בעלי רמת הכשרה זו.
כל תלונה על התנהלות מקצועית ניתן לדווח לעמותות השונות והמשמעת שתיאכף משתנה בין העמותות. בזמן כתיבת מאמר זה אין תקן פרובינציאלי עבור מטפלים בעיסוי ואין רצון פוליטי בשלב זה לאכוף אותו.
קיים גוף לאומי שמנסה לאחד את איגודי העיסוי הפרובינציאליים השונים והממשלה הפדרלית ציינה שיש רצון פדרלי להנהיג תקן לאומי בזמן הקרוב כדי לאפשר תנועת עבודה בין-מחוזית. נכון לעכשיו, מטפל בעיסוי עשוי לפעול עם קורס של 400 שעות בקוויבק, קורס של 1000 שעות במניטובה וקורס של 3000 שעות בקולומביה הבריטית.
התקן יהפוך כנראה לקורס בן 2200 השעות הארצי, שמעריך תוכנית לימודים של שנתיים במשרה מלאה או שלוש שנים במשרה חלקית.
אז איך צרכן בריאות יודע לזהות את הכישורים של מטפל בעיסוי במניטובה:
רק על ידי שאלת אנשי מקצוע בודדים לאיזו עמותה הם קשורים ואיזה אורך כמובן השיגו.