תנועות עיסוי והשפעותיהן

אפפלוראז’: זוהי תנועה המורכבת בעיקר מ”ליטוף” עם החלק השטוח של היד, אצבעות צמודות זו לזו ועד כמה שניתן, קצות האצבעות מסתובבות כלפי מעלה כדי למנוע בליטות. אפפלוראז’ מקדים את כל התנועות האחרות בגלל האפקט המרגיע שלו, זה מאפשר ללקוח להתרגל לידיים של המטפל, תוך חימום הרקמות שעליהן ניתן לעבוד בתנועות עמוקות יותר בהמשך הפגישה, כמו גם הגברת זרימת הדם והלימפה פנימה והחוצה של האזור. תנועות אפפלוראז’ נעשות בדרך כלל לכיוון הלב, מכיוון שבנוסף להשפעה של אפפלוראז’ על העור והמבנים הבסיסיים – הוא עוזר להאיץ את זרימת הוורידים והלימפה. באזורים שעשויים להזדקק לגירוי, אפפלוראז’ מהיר מותרת. ישנם שני סוגים, שטחיים ועמוקים, בשימוש בהתאם לייעודו ובהתאם למבנים הבסיסיים. זו תנועה נהדרת מסיבות שונות,

1) מרגיע גם ללקוח וגם למטפל

2) ניתן ליישם על כל סוג גוף

3) לחזור למצב שבו אתה צריך רגע לחשוב באיזו דרך הטיפול צריך להתקדם או סתם “הפסקה”

4) לטאטא רעלים לאחר תנועות עיסוי אחרות

Petrissage היא תנועת עיסוי ממוקדת המתרכזת בקבוצות שרירים ספציפיות, ומשחררת רעלים שהצטברו בשרירים. זוהי תנועת עיסוי עמוקה מאוד המסייעת בהעלמת ‘קשרים’ ומגבירה את זרימת הדם לרקמות שרירים עמוקות צפופות. זה מכונה לעתים קרובות דחיסה וכולל לישה, גלגול, סחיטה ומפרקים. זה נעשה בצורה קצבית עובד רקמה נגד רקמה, רקמה נגד עצם או הרמת רקמה ודוחס אותם בחזרה למטה. זה מצוין על מערכת איטית ומועילה לשרירים תפוסים ומסוקסים. זה תמיד מעורר צורה כלשהי של תגובה מהלקוחות. Petrissage אינו מומלץ עבור לקוחות רזים, שבריריים, עור מגורה בקלות או כלי דם או עור רפוי מאוד.

טפוטמנט הידוע גם בשם כלי הקשה הוא מניפולציה מעוררת הפועלת באמצעות תגובת העצבים. זה מבוצע בצורה מהירה וקצבית, הקצב חשוב שכן המגע נשבר ללא הרף עם העור. תנועות אלו כוללות כוסות רוח, פריצה, סטירות והקשה. התגובה של כלי הדם לתנועות אלה הופכת ברורה, אך יש לבצע אותה בצורה נכונה מכיוון שיכול להתרחש גירוי. הימנע משימוש בחלק מהטכניקות הללו על לקוחות רזים מאוד, אזורים גרמיים, דליות ונימים שבורים.

רעידות: מופעלות לאורך נתיב העצבים. הם מיוצרים על ידי התכווצות והרפיה מהירה של שרירי זרועות המטפל, וכתוצאה מכך תנועות עדינות, מהירות ורועדות. יד רוטטת צריכה לנוע כל הזמן. זה מועיל בדלקת עצבים ובעצבים לאחר סיום השלב הדלקתי. הוא ממריץ את מחזור הדם ופעילות הבלוטה ומקלעות עצבים. זה גם עוזר בתנועת המעיים.

השפעה פיזית:

* שאיבה – תנועות הליטוף בעיסוי יונקות נוזל דרך כלי הדם וכלי הלימפה.

* חדירות רקמות מוגברת – עיסוי עמוק גורם לנקבוביות בקרום הרקמה להיפתח, מה שמאפשר מעבר של נוזלים וחומרי הזנה. זה עוזר להסיר חומרי פסולת כגון חומצת חלב ולעודד את השרירים לקלוט חמצן וחומרים מזינים

* מתיחות – עיסוי יכול למתוח רקמות שלא ניתן היה למתוח אותן בשיטות המקובלות.

* פירוק רקמת צלקת – רקמת צלקת היא תוצאה של פציעות קודמות או טראומה ועלולה להשפיע על שרירים, גידים ורצועות. זה יכול להוביל לרקמות לא גמישות המועדות לפציעה ולכאב.

* שפר את גמישות הרקמות – אימון קשה יכול להפוך את הרקמות לקשות ולא גמישות. עיסוי עוזר להפוך זאת על ידי מתיחת הרקמות.

* פותח את המיקרו-סירקולציה מה שעיסוי גם עושה הוא לפתוח או להרחיב את כלי הדם ועל ידי מתיחה שלהם זה מאפשר לחומרים מזינים לעבור ביתר קלות.

*מסייע בהסרת עור מת)

* איזון מטבולי בטונוס השרירים

* מרגיע ומרענן שרירים

* גמישות וניידות של רקמת חיבור

* מגביר את הניידות והמפרקים וגמישות

* הדבר הבא הכי טוב להתאמן

* גוון העור, מה שהופך אותו לרך וגמיש יותר

* מרכך, אך אינו מבטל, צלקות

* מחמם רקמה לתנועות עמוקות יותר

* מרגיע שרירים גדולים

* מקל על עייפות

השפעה פיזיולוגית:

* הפחתת כאב – מתח ומוצרי פסולת בשרירים עלולים לעיתים קרובות לגרום לכאב. עיסוי עוזר להפחית זאת בדרכים רבות כולל שחרור האנדורפינים בגוף.

* הרפיה – השרירים נרגעים באמצעות חום שנוצר, מחזור הדם ומתיחות.

* מעודד חידוש תאים

* מנקה את מסלולי העצבים

* מגביר רכיבי תזונה לכל המערכות באמצעות דם ונימפה

* מסייע בפינוי פסולת מטבולית

מכל המערכות דרך לימפה ודם

Leave a Comment